Siirry pääsisältöön

Kotia kohti

Asiat muuton suhteen etenee, välillä tuntuu että kovin hitaasti,  mutta sitten huomaan ajan rientäneenkin eteenpäin kuin vaivihkaa.

Mieheni melkein seitsemän viikon koulutusmatka jenkkeihin alkaa olla kotimatkaa vaille ohi, vaikka etukäteen se tuntui aivan tuskastuttavan pitkälle. Hän sai tutkintonsa läpi hienosti, vaikka se vaati todella tiukkaa lukemista. En voisi olla ylpeämpi!

 Arki on lähtenyt sujumaan kotona hyvin, mutta kieltämättä on ihanaa saada toinen aikuinen taloon edes hetkeksi. Marraskuun alusta hän nimittäin jo lentää Unkariin aloittaakseen työnsä siellä. Me tytöt seuraamme muutaman viikon päästä perästä.



Muuttokuume alkaa olla jo aikamoinen. Tälle (tällä erää) viimeiselle soolovanhemmuus viikolle on mahtunut monenmoista vastustusta. Terveydentilani aiheutti säikähdyksen, kun eräänä iltana sänky alkoi "pyörimään", päässä keinutti kuin olisin keinuvalla veneellä  ja silmissäkin musteni välillä. Lääkäri selitti tämän asentohuimaukseksi, jonka tulisi helpottaa tiettyjä liikesarjoja tekemällä. Helpotti ne vähän, enää ei pyöri maailma, mutta epäilen että myös matalilla verenpaineillani on osuutta asiaan, sillä yhä huippaa nopeasti noustessa yms.

Myös värikäs perheeni osaa välillä aiheuttaa harmaita hiuksia, ja välillä on käynyt mielessä ostaa ensimmäinen lentolippu pois täältä. Mutta suku on pahin ja paras. Ja meidän perheen tapauksessa mikään ei ainakaan ole liian tavallista ja helppoa. Ehkä siksi olen valinnut vierelleni ihmisen, joka on niin vakaa. Itsestänikin kun löydän perheeni räiskähteleviä luonteenpiirteitä, on hyvä, että lapset saavat esimerkkiä myös isänsä rauhallisemmasta vanhemmuudesta ja luonteenlaadusta. Minulle tunteiden näyttäminen on toisaalta helpompaa, joten ehkä me tasapainotamme toisiamme hyvine ja huonoine puolinemme, myös vanhempina?


Isoimmatkin kengät portaikossa saivat käyttäjänsä kotiin. Omat kolmekasithan näyttää ihan lastenkengiltä tuossa edessä. :)


Omaankin muuttoomme on luultavasti siis enää alle kuukausi, mutta tekemistä ja järjesteltävää riittää vielä kylliksi. Tekisi mieleni pikakelata nämä viikot ja herätä uudessa kodissa perillä. Tai no ainakin näiden velvollisuuksien osalta. Vielä olisi ihana ehtiä viettämään aikaa ystävien ja noh, myös perheen kanssa. Esikoiselle pitäisi myös kaiken muuttokaaoksen keskelläkin järjestää etukäteissynttärit. Hän on odottanut niitä siskonsa helmikuisista synttäreistä lähtien,  joten pitää ne järjestää kun ystävät on vielä lähettyvillä. Jouluhulluna mietin myös tulevaa jouluamme uudessa kodissa. Yritän jo haalia joululahjoja tänne jääville, ja jotain myös tytöille mukaan. Ja halloween-juhlistakin oli jo puhetta. Ehkä ne edes voisi yhdistää niihin etukäteissynttäreihin?



Kaikenlaista muistettavaa ja järjestettävää tähän siis vielä mahtuu. Osa selkeästi itseaiheutettuja kiireitä, osa välttämättömiä. Tavaran karsintaakin yritän vielä jatkaa, kirppikselle joutaa pinnasängyt (ei lapseni siinä edes koskaan nukkunut!), yhdistelmävaunut ynnä muut vauvatarvikkeet mitäon vielä jäänyt nurkkiin.

Mutta nyt keskityn odottelemaan miestäni kotiin maailmalta, ja iloitsen lastenkin ilosta isin, ja tuliaisten, saapuessa kotiin. On sitä odotettukin!

Pst. Koska julkaisussa vähän venähti, tätä lukiessasi olemme saaneet jo isin ja lähes yhtä innokkaasti odotetut tuliaiset kotiin. Jälleennäkeminen oli lämmin,  tytöt oikein kilpailivat isin huomiosta. 

Kommentit

  1. Kiva lukea tätä teidän mahtavaa ja jännää tulevaa kokemusta. Tsempit vielä loppurutistukseen ennen muuttoa!

    Terkuin Petra

    VastaaPoista
  2. Kiitos, paljon mukavampi kirjoittaa, kun kuulee että kiinnostuneita lukikoita löytyy. ♡

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset Pápalle

 Aiemmista suunnitelmistani poiketen en ole saanut aikaiseksi kirjoitettua blogini kauniisti paketoivaa jäähyväiskirjoitusta, vaikka paluumuutimme Suomeen jo heinäkuun alussa. Syy tähän on niinkin yksinkertainen, että aluksi en vain pystynyt, ja sitte, mitä enemmän aikaa kului, sitä syvemmälle mielen perukoille vaipui blogin päivittäminen. Viszontlátásra Pápa  Miksikö en heti pystynyt? Olen sen verran tunteellinen ihminen   itkupilli, että yksinkertaisesti kävin läpi aikamoisia tunnemyrskyjä hyvästellessämme elämäämme rakkaaksi käyneessä Pápassa. Muutto Suomesta Unkariin oli aikanaan henkisesti raskas, kun taakse jäi ystävät ja perhe. Kuitenkin jo lähtiessämme tiesimme myös palaavamme, ja että (todennäköisesti) kaikki rakkaat ihmisemme odottaisivat meitä täällä kun palaamme. Nyt takaisin muuttaessamme taas jouduimme hyvästelemään monia läheisiksi ja tärkeiksi muodostuneita ystäviä tietäen että osaa heistä emme väistämättä näe enää koskaan,  koska yhteisömme väestä suurin osa oli myös k

Kotiäitikomennus päätökseen!

 Saatuani Digitaalisen markkinointiviestinnän opintoni valmiiksi maaliskuussa, on mieli alkanut vaeltelemaan jo tulevaan syksyyn, ja uuden työn etsimiseen. On kulunut useita vuosia siitä kun olen viimeksi töitä hakenut ja kaikki on muuttunut, eikä vähiten pelkästään jo ne hakemuskirjeet! Enää ei taida riittää pelkkä wordilla rustattu listaus työkokemuksestani, nyt  pitää erottua visuaalisesti näyttävillä saatekirjeillä. Koska blogini on minun juttujeni areena, kirjoitan nyt tällä kertaa omista työnhakuhaaveistani ja ajatuksistani myös tänne. Joskus maailmankaikkeus kuulee mitä sinne kuiskataan... ;)  Myös itse hakija on muuttunut. Kun viimeksi hain töitä olin lapseton kolmikymppinen lähiesimies-opiskelija, ja tiesin haluavani täsmälleen sen pestin mitä hain ja jonka sain. Nyt yli nelikymppisenä kotiäitinä haen uusia polkuja, enkä ole edes ihan varma missä ne polut saattaisivat kulkea. Tulen syksystä alkaen pyörittämään lapsiperhearkea yksin (ainakin jonkun aikaa), joten minulle tutut k

Kotiäiti opiskelee ja muita hyviä vitsejä

Ennen kuin edes aloitankaan varsinaisesta aiheestani, suokaa minulle anteeksi pitkäksi venähtänyt blogihiljaisuus. Jo aloittamani vuosikatsauskin jäi ikävästi kesken, mutta jaksamista ei nyt vain yksinkertaisesti riittänyt tähän projektiin, syistä joista otsikkokin juontuu. Yritin siis saattaa opintoni päätökseen tältä keväältä, mutta eihän se homma sitten mennytkään kuten siinä kuuluisassa pitsihuvilassa rannikolla. Mutta palataanpa nopeasti viime syksyyn ja opiskelujeni alkuun. Kukkivia puita Unkarissa keväällä 2022 Kuopukseni aloitti paikallisten säädösten mukaan koulutaipaleensa kolmen ja puolen vuoden kypsässä iässä viime syksynä. Tähän saakka olin hoitanut häntä kotona, eikä minulla ollut suurempia ongelmia miettiä miten aikani kulutan, mutta nyt minulle vapautui yhtäkkiä rutkasti lisäaikaa arkipäiviini. Edessä alkoi siintelemään myös työelämään paluu noin vuoden päästä, syksyllä 2022, joten aloin miettimään miten voisin virkistää hieman omaa osaamistani sekä "pitää itseäni