Siirry pääsisältöön

Kotosalla

Niin se hujahti, miehen reilun viikon mittainen kotonaoloaika. Tuntuu, että tämä puolitoistaviikkoinen vilahti ihan silmissä, miehellä lähinnä jetlagista toipuen ja virastoasioita ym. hoitaen.

Nyt on ilmoitettu esikoinen kouluun. Selvitetty sosiaaliturva-asiat. Tilattu uudet passit ja eurooppalaiset sairaanhoitokortit meille kaikille. On avattu tili kuopukselle (tai no tämä on vielä vaiheessa), laitettu asunto myyntiin, irtisanottu esikoisen kerhopaikka. Tilattu kerhokuvat, varattu viime hetkelle viisvuotisneuvola esikoiselle. Hankittu tärkeimmät joululahjat jätettäväksi pukin kuormaan tänne Suomeen, ja järjestetty esikoiselle kaverisynttärit etukäteen. Huh.


Aika perheen kesken on ollut hyvin arkista. Lapset kyllä nauttivat isin läsnäolosta silmin nähden. Onneksi nyt ei ole yhtä pitkä erossaolo edessä kuin viimeksi. Sillä meidänkin muuttopäivä saatiin vihdoin lukkoon lyötyä. Muutamme reilun kahden viikon kuluttua. Kun päivämäärä lopulta tarkentui, tuli ensimmäistä kertaa hiukan haikeakin olo. Vaikka kotimme onkin käynyt perheen kasvaessa vähän ahtaaksi, on näissä nurkissa kuitenkin eletty elämäni onnellisimmat hetket. Täällä asumisen aikana minä olen kihlautunut, saanut lapseni ja kasvanut äidiksi. Olen aina ollut elämälle kiitollinen näistä kahdesta rakkaasta lapsesta. Onneksi muutamme nyt kaikki yhdessä eteenpäin,  mutta nämä ajatukset saavat minut ymmärtämään isovanhempia, jotka haikeilevat lastenlasten muuttoa kauemmaksi. Onneksi Unkari on kuitenkin verrattain lähellä. Lennot on nopeat, ja jos muuttaisimme vaikka Rovaniemelle, saattaisi matkaan kulua jopa enemmän aikaa (koska matkustustapa olisi todennäköisemmin auto tai juna kuin lentokone) vaikka olisimme sanan maan rajojen sisäpuolella.



Tulevat viikotkin tulevat olemaan tekemisentäyteiset. Vaikka muuttoomme kuuluu myös pakkauspalvelu, jää asunto täällä myyntiin lähdettyämme, joten nurkat olisi nuohottava siihen kuntoon, että kiinteistönvälittäjä voi hoitaa työtään rauhassa. Ystäviäkin haluan vielä ehtiä näkemään, ja lapsille suoda mummola-aikaa. Yritän rauhoitella itseäni stressaamasta, mutta välillä kieltämättä käydään stressirajoilla. Mutta taas kerran, palanen kerrallaan. Eiköhän tässä vielä joka tapauksessa ennen joulukuuta Unkarissa olla, onpa sitten joka nurkka luututtu tai ei.

Jostakinhan sitä jaksamista on ammennettava. 

Meidän muuttopäivän, ja tavaroiden perille saapumisen välillä menee luultavasti reilu viikko. Odotan jo nyt sitä hetken hengähdystaukoa, kun muuton eteen ei vaan voi tehdä mitään, ja saa muutaman päivän vaikkapa vaan rauhassa tutustua uuteen kotikaupunkiimme.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset Pápalle

 Aiemmista suunnitelmistani poiketen en ole saanut aikaiseksi kirjoitettua blogini kauniisti paketoivaa jäähyväiskirjoitusta, vaikka paluumuutimme Suomeen jo heinäkuun alussa. Syy tähän on niinkin yksinkertainen, että aluksi en vain pystynyt, ja sitte, mitä enemmän aikaa kului, sitä syvemmälle mielen perukoille vaipui blogin päivittäminen. Viszontlátásra Pápa  Miksikö en heti pystynyt? Olen sen verran tunteellinen ihminen   itkupilli, että yksinkertaisesti kävin läpi aikamoisia tunnemyrskyjä hyvästellessämme elämäämme rakkaaksi käyneessä Pápassa. Muutto Suomesta Unkariin oli aikanaan henkisesti raskas, kun taakse jäi ystävät ja perhe. Kuitenkin jo lähtiessämme tiesimme myös palaavamme, ja että (todennäköisesti) kaikki rakkaat ihmisemme odottaisivat meitä täällä kun palaamme. Nyt takaisin muuttaessamme taas jouduimme hyvästelemään monia läheisiksi ja tärkeiksi muodostuneita ystäviä tietäen että osaa heistä emme väistämättä näe enää koskaan,  koska yhteisömme väestä suurin osa oli myös k

Kotiäitikomennus päätökseen!

 Saatuani Digitaalisen markkinointiviestinnän opintoni valmiiksi maaliskuussa, on mieli alkanut vaeltelemaan jo tulevaan syksyyn, ja uuden työn etsimiseen. On kulunut useita vuosia siitä kun olen viimeksi töitä hakenut ja kaikki on muuttunut, eikä vähiten pelkästään jo ne hakemuskirjeet! Enää ei taida riittää pelkkä wordilla rustattu listaus työkokemuksestani, nyt  pitää erottua visuaalisesti näyttävillä saatekirjeillä. Koska blogini on minun juttujeni areena, kirjoitan nyt tällä kertaa omista työnhakuhaaveistani ja ajatuksistani myös tänne. Joskus maailmankaikkeus kuulee mitä sinne kuiskataan... ;)  Myös itse hakija on muuttunut. Kun viimeksi hain töitä olin lapseton kolmikymppinen lähiesimies-opiskelija, ja tiesin haluavani täsmälleen sen pestin mitä hain ja jonka sain. Nyt yli nelikymppisenä kotiäitinä haen uusia polkuja, enkä ole edes ihan varma missä ne polut saattaisivat kulkea. Tulen syksystä alkaen pyörittämään lapsiperhearkea yksin (ainakin jonkun aikaa), joten minulle tutut k

Kotiäiti opiskelee ja muita hyviä vitsejä

Ennen kuin edes aloitankaan varsinaisesta aiheestani, suokaa minulle anteeksi pitkäksi venähtänyt blogihiljaisuus. Jo aloittamani vuosikatsauskin jäi ikävästi kesken, mutta jaksamista ei nyt vain yksinkertaisesti riittänyt tähän projektiin, syistä joista otsikkokin juontuu. Yritin siis saattaa opintoni päätökseen tältä keväältä, mutta eihän se homma sitten mennytkään kuten siinä kuuluisassa pitsihuvilassa rannikolla. Mutta palataanpa nopeasti viime syksyyn ja opiskelujeni alkuun. Kukkivia puita Unkarissa keväällä 2022 Kuopukseni aloitti paikallisten säädösten mukaan koulutaipaleensa kolmen ja puolen vuoden kypsässä iässä viime syksynä. Tähän saakka olin hoitanut häntä kotona, eikä minulla ollut suurempia ongelmia miettiä miten aikani kulutan, mutta nyt minulle vapautui yhtäkkiä rutkasti lisäaikaa arkipäiviini. Edessä alkoi siintelemään myös työelämään paluu noin vuoden päästä, syksyllä 2022, joten aloin miettimään miten voisin virkistää hieman omaa osaamistani sekä "pitää itseäni