Siirry pääsisältöön

Sivuni ystäväni-kirjaan.


Sivuni ystäväkirjaan


Ulkosuomalaisten blogit nimisessä facebook-ryhmässä on kulkenut tällainen Ystävänikirja-haaste. Meinasin jo tarttua haasteeseen oma-aloitteisesti,  koska ajattelin olevani vielä niin uusi tekijä ryhmässä, että kukaan hoksaisi minua haastaa. Ihana Vihreän Saaren Emäntä  Riikka kuitenkin ehti haastamaan minut. Olen otettu! :)

Bloginimeni tarina:
Olen useita kertoja pyöritellyt blogin aloittamista mielessäni. Usein aikomus on tyssännyt pikkujuttuihin, kuten en ole keksinyt sopivaa nimeä tai selkeää aihetta blogilleni, en kirjoita kyllin oikeakielisesti tmv. 

Nyt kun mieheni sai työkomennuksen Unkariin,  ja tämän seurauksena itse päädyn jäämään kotiin hieman pidemmäksi pätkäksi kuin olin alunperin ajatellut, yhdistelin vain nämä asiat bloginimeksi, ja päätin alkaa kirjoittamaan. Muuten se olisi taas kerran jäänyt aikeeksi. (Myös blogin ulkoasun suhteen päätin mennä helpoimman kautta, hiotaan sitäkin sitten joskus, jos osaan)

Perusjuttuja
Siviilisäätyni: Avoliitossa. Yhdessä olemme olleet noin yhdeksän vuotta, kihloissa viitisen vuotta. 

Asumismuotoni: Muuttokaaoksen keskellä meille jo hieman pieneksi jääneessä rivitalokodissamme. Asunto lähti kuitenkin jo myyntiin, ja Unkarissa muutamme vuokralle isompaan omakotitaloon. 




Ammattini: Myymäläpäällikkö ja maskeeraaja, nyt pitkällä hoitovapaalla. 

Työpaikkani: Tällä hetkellä siis kotosalla.

Kiinalainen horoskooppini: Muistelisin että Vuohi. (Onko sellaista merkkiä edes? )

Harrastukseni: Nykyisin pystyn toteuttamaan lähinnä lukuharrastustani ja hyötyliikuntaa. Joogan toivoisin palaavan lajeihini jos vain Pápasta sopivan tunnin löydän.

Syvällistä 
(Tätä osiota jännitän eniten kirjoittaa auki. Tuntuu että päästäni on kaikonnut kaikki vähänkin lankaa sisältävät ajatukset, ja pystyn keskittymään vain arkisiin asioihin näillä väsyneillä äitiaivoillani. Yritetään kuitenkin.)

Periaatteet: Antaa kaikkien kukkien kukkia. 

Maailmankatsomukseni: Suvaitsevainen (tai ainakin pyrkimys siihen.)

Pohdin: Tulevaa muuttoa ja välimatkaa läheisiin. 

Vihaan: Epäoikeudenmukaisuutta

Halveksin: Harvoin ketään, mutta ylimielinen ja epäoikeudenmukainen käytös saa minut helposti näkemään punaista.

Pyrin: Inhimillisyyteen. Oikeudenmukaisuuteen. Kasvattamaan lapseni hyviksi ihmisiksi. Olemaan hyvä muille. 

Rakastan: Perhettäni. 

Haaveilen eniten: Olen saanut elämältä sen mistä eniten haaveilin, lapset. Nyt haaveilen pienemmistä jutuista. Tällä hetkellä pääsystä uuteen kotiin, joulusta, uusista seikkailuista. (-Myönnettäköön, että olen välillä myös niin poikki, että haaveilen myös keskeytyksettömistä kahdeksan tunnin unista yksin!)

Tarvitsen: Rakkautta, hyviä sanoja läheisiltäni, unta.

Pelkään: (vähän) Miten sopeudun uuteen arkeemme uudessa maassa,  kun turvaverkostot on kaukana.

Kaipaan: Perheen toista aikuista jakamaan tätä arkea kanssani! Ihan kohta onneksi nähdään.

Murehdin: Yleensä melko vähän. Nyt mieltä kuormittaa lukuisat muuttoon liittyvät pikkuasiat, olenko muistanut tehdä sitä tai tätä,  soittaa sinne tai tänne, varmistaa sen ja sen jne.
Sainkohan kaiken mahtumaan kyytiin. Lapsikin ON tuolla jossain...
Kerään: En mitään erityistä. Simpukoita lapseni kanssa maailman merien rannoilta

Lempi...

Värini: vaaleanpunainen, harmaa, valkoinen ja musta

Vuodenaika: Loppukesä

Eläin: hmmm... vaikea valinta. Delfiinit ja elefantit ainakin. 

Kirja: Luen paljon, joten tähän on melkein mahdotonta vastata. Diana Gabaldonin Outlander sarja on jäänyt mieleen, sanon siis vaikkapa sen.

Elokuva: Ei ole mitään ykkössuosikkia. 

Musiikkilaji: Höh, tätäkään en osaa sanoa. En kuuntele musiikkia hirveän paljon. Tai kuuntelen oikeastaan, mutta koska DJ:t ovat 1,5 ja 5 vuotiaita, ei soittolista välttämättä vastaa täysin omaa makuani. Itse kuuntelen aika monen lajityypin musiikkia silloin kuin kuuntelen.

Numero: 20 

Asia minussa: äh... 

Ruoka: kermainen lohikeitto

Juoma: kahvi

Lomakohde: Tässäkin meinaa tulla valinnanvaikeus, mutta ympäripyöreästi vastaan että Kreikka ei ole tuottanut pettymyksiä.

Tuoksu: Hyvän ruuan tuoksu

Kasvi: vaikea... aloevera?

Säätila: Auringonpaiste 

Tapa viettää vapaailta: Nykyisin taitaisin mieluiten ottaa rennosti ystävien kesken, herkutella ja ottaa vähän viiniä. Ehkä sitten joskus tämäkin taas onnistuu.. 

Kysymyksiä

Pidätkö tytöistä vai pojista? Omista tytöistäni ainakin. ;) Hassu kysymys.


Voisko näistä olla pitämättä? :) Ilo irti pulkkamäkikeleistä.

Onko sinulla salaisuuksia? No eipä ainakaan mitään kovin dramaattisia. 

Onko sinulla valkolakkia? Valitettavasti ei,  koska jätin lukion kesken loppumetreillä. 

Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistys? Minulla ei ole kumpiakaan. Korvareiätkin on "ammuttu", ei lävistetty.

Mitä tilaat baarissa? En muista edes enää. :D Siiderin yleensä. Viime kesänä miellyin Aperol spritziin, sellaisen voisin tilata.

Poltatko tupakkaa? En.

Omistatko eläimiä? En.

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? Useallakin. ♡

Mitä muuttaisit itsessäsi? Haluaisin olla älykkäämpi. :)

Kerro jotakin siitä kun…

Olit 10-vuotta nykyistä nuorempi: Tein eroa edellisestä parisuhteestani, ja vietin sitten iloisen ja onnellisen sinkkuvuoden. Haaveilin kovasti lapsista, mutta yritin sopeutua myös ajatukseen etten niitä välttämättä saa.

Viimeksi koit romanttisen hetken: Jaa-a... :D Saan pieniä huomionosoituksia arjen keskellä, joista tiedän että hän välittää. Esimerkiksi lempisuklaata kauppatuliaisena tmv. Useammin pitäisi saada aikaa kunnon treffeillekin.

Viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla: Kutittaessani lapsiani varmaan.

Joku kehuu sinua taitavaksi: Tunnen mielihyvää ja tulen iloiseksi.

Teet itsellesi lounasta: melkeinpä päivittäin. Useimmiten lasten kanssa samaa, mutta välillä teen itselleni jotain omaa herkkuani, kuten uunifetapastaa, ja lapsille muuta.


Vaihteeksi valmiin ruoan äärellä. Äitini tarjoama pikkujouluateria. Varuiksi, jos Unkarissa ei saada tuttuja joulumakuja. 

Sinulla viimeksi oli kotoisa olo: Juuri nyt, kun naputtelen tätä sängyssäni, lasten nukkuessa. Kun muutto häilyy muutaman yön päässä, alkaa tämä kotikin tuntumaan niiin kodikkaalle. Ikävä tulee varmasti tännekin.

Lausut kehuja: Mielelläni ja usein.

Viimeksi luit jotakin syvällistä: Luen paljon, mutta viime aikoina en mitään erityisen syvällistä. 

Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi
Irina, Haluun olla yksin

Lähetän haasteen Sinin Sirkukseen ;)
Tässä vielä kysymykset:


Sivuni ystäväkirjaan


Bloginimeni tarina:

Perusjuttuja
Siviilisäätyni:
Asumismuotoni:
Ammattini:
Työpaikka:
Kiinalainen horoskooppini:
Harrastukset:

Syvällistä
Periaatteet:
Maailmankatsomukseni:
Pohdin:
Vihaan:
Halveksin:
Pyrin:
Rakastan
Haaveilen eniten:
Tarvitsen:
Pelkään:
Kaipaan:
Murehdin:
Kerään:

Lempi
Värini:
Vuodenaika:
Eläin:
Kirja:
Elokuva:
Musiikkilaji:
Numero:
Asia minussa:
Ruoka:
Juoma:
Lomakohde:
Tuoksu:
Kasvi:
Säätila:
Tapa viettää vapaailta:

Kysymyksiä
Pidätkö tytöistä vai pojista?
Onko sinulla salaisuuksia?
Onko sinulla valkolakkia?
Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistys?
Mitä tilaat baarissa?
Poltatko tupakkaa?
Omistatko eläimiä?
Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä?
Mitä muuttaisit itsessäsi?

Kerro jotakin siitä…
Olit 10-vuotta nykyistä nuorempi:
Viimeksi koit romanttisen hetken:
Viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla:
Joku kehuu sinua taitavaksi
Teet itsellesi lounasta:
Sinulla viimeksi oli kotoisa olo:
Lausut kehuja:
Viimeksi luit jotakin syvällistä:
Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi: 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset Pápalle

 Aiemmista suunnitelmistani poiketen en ole saanut aikaiseksi kirjoitettua blogini kauniisti paketoivaa jäähyväiskirjoitusta, vaikka paluumuutimme Suomeen jo heinäkuun alussa. Syy tähän on niinkin yksinkertainen, että aluksi en vain pystynyt, ja sitte, mitä enemmän aikaa kului, sitä syvemmälle mielen perukoille vaipui blogin päivittäminen. Viszontlátásra Pápa  Miksikö en heti pystynyt? Olen sen verran tunteellinen ihminen   itkupilli, että yksinkertaisesti kävin läpi aikamoisia tunnemyrskyjä hyvästellessämme elämäämme rakkaaksi käyneessä Pápassa. Muutto Suomesta Unkariin oli aikanaan henkisesti raskas, kun taakse jäi ystävät ja perhe. Kuitenkin jo lähtiessämme tiesimme myös palaavamme, ja että (todennäköisesti) kaikki rakkaat ihmisemme odottaisivat meitä täällä kun palaamme. Nyt takaisin muuttaessamme taas jouduimme hyvästelemään monia läheisiksi ja tärkeiksi muodostuneita ystäviä tietäen että osaa heistä emme väistämättä näe enää koskaan,  koska yhteisömme väestä suurin osa oli myös k

Kotiäitikomennus päätökseen!

 Saatuani Digitaalisen markkinointiviestinnän opintoni valmiiksi maaliskuussa, on mieli alkanut vaeltelemaan jo tulevaan syksyyn, ja uuden työn etsimiseen. On kulunut useita vuosia siitä kun olen viimeksi töitä hakenut ja kaikki on muuttunut, eikä vähiten pelkästään jo ne hakemuskirjeet! Enää ei taida riittää pelkkä wordilla rustattu listaus työkokemuksestani, nyt  pitää erottua visuaalisesti näyttävillä saatekirjeillä. Koska blogini on minun juttujeni areena, kirjoitan nyt tällä kertaa omista työnhakuhaaveistani ja ajatuksistani myös tänne. Joskus maailmankaikkeus kuulee mitä sinne kuiskataan... ;)  Myös itse hakija on muuttunut. Kun viimeksi hain töitä olin lapseton kolmikymppinen lähiesimies-opiskelija, ja tiesin haluavani täsmälleen sen pestin mitä hain ja jonka sain. Nyt yli nelikymppisenä kotiäitinä haen uusia polkuja, enkä ole edes ihan varma missä ne polut saattaisivat kulkea. Tulen syksystä alkaen pyörittämään lapsiperhearkea yksin (ainakin jonkun aikaa), joten minulle tutut k

Kotiäiti opiskelee ja muita hyviä vitsejä

Ennen kuin edes aloitankaan varsinaisesta aiheestani, suokaa minulle anteeksi pitkäksi venähtänyt blogihiljaisuus. Jo aloittamani vuosikatsauskin jäi ikävästi kesken, mutta jaksamista ei nyt vain yksinkertaisesti riittänyt tähän projektiin, syistä joista otsikkokin juontuu. Yritin siis saattaa opintoni päätökseen tältä keväältä, mutta eihän se homma sitten mennytkään kuten siinä kuuluisassa pitsihuvilassa rannikolla. Mutta palataanpa nopeasti viime syksyyn ja opiskelujeni alkuun. Kukkivia puita Unkarissa keväällä 2022 Kuopukseni aloitti paikallisten säädösten mukaan koulutaipaleensa kolmen ja puolen vuoden kypsässä iässä viime syksynä. Tähän saakka olin hoitanut häntä kotona, eikä minulla ollut suurempia ongelmia miettiä miten aikani kulutan, mutta nyt minulle vapautui yhtäkkiä rutkasti lisäaikaa arkipäiviini. Edessä alkoi siintelemään myös työelämään paluu noin vuoden päästä, syksyllä 2022, joten aloin miettimään miten voisin virkistää hieman omaa osaamistani sekä "pitää itseäni